pizza

Her får du en af verdens bedste pizzaer

Og den er selvfølgelig økologisk og med lokalt producerede råvarer!
 

Forleden lavede den engelske avis The Guardian en top 10 over de bedste pizzaer i VERDEN, og her kom danske Bæst i Guldbergsgade på Nørrebro ind på en flot 8. plads. Sustainable Livings redaktion har flottet sig med at afprøve de lækre sager, og vi kan kun være enige i, at pizzaerne er fantastiske. Det gør dem kun endnu bedre, at alt er lavet fra bunden af lokalt producerede økologiske råvarer.

Lokale og økologiske råvarer
Kun 40 kilometer væk fra restauranten græsser de Jerseykøer, der har leveret mælk til den ost, der udgør hovedparten af pizzaerne på Bæst. Alt charcuteri laves på 1. sal i den bygning, hvor restauranten ligger på Nørrebro, og på Bæst arbejder de seriøst med økologi og bruger kun råvarer, der er økologisk certificeret eller på vej til at blive det.

Ost og broccoli kan smage himmelsk
Da Sustainable Living var forbi den anmelderroste restaurant midt i det trendy Guldbersgadekvarter på Nørrebro fik vi en pizza udelukkende med mozzarella, olivensauce og broccoli – kun lige toppet med lidt grønt. Vi indrømmer, at da tallerknen blev sat på bordet, nåede især den mandlige del af selskabet lige at tænke “hmmmm er det lidt for sundt og urtet det her?” Men da vi satte tænderne i det første stykke, blev alle vores fordomme gjort til skamme. Mozzarella og broccoli på lidt brød kan åbenbart smage himmelsk.

The best pizza – it’s true
Vi var enige om, at det var den bedste pizza vi længe havde fået, hvis ikke nogensinde!

Om det er fordi, det er michelin kokken Christian Puglisi, der står bag stedet. Fordi dejen er lavet af lokalt surdejs-gæret mel og bagt ved bragende 500 grader i den træfyrede brændeovn fra Napoli. Eller om den hyggelige stemning i rummet forstærker smagen. Det ved vi ikke.

Men vi er sikre på, at stedets værdier og de lokale og økologiske varer kan smages, og gør en ellers god pizza helt fantastisk.


BæstPrøv den selv

Her får du den gode pizza – og det er en god ide at bestille bord, for stedet er populært.

Bæst
Guldbergsgade 29
2200 KBH N

 

 


Pssst! Andre bæredygtige steder i kvarteret

Restauranten ligger i Københavns nye grønne kvarter, hvor bæredygtige butikker og caféer popper op som svampe af jorden, så hvis du går forgæves til Bæst eller kommer for tidligt til din middagsaftale, så er der mange andre fede ting at tage sig til i Guldbergsgadekvarteret. Du kan blandt andet besøge:

– Det økologiske bageri og spiseri Mirabelle (der får mozzarella og charcuterie fra Bæst).

– Zenz, den økologiske frisør med egne svanemærkede hårprodukter. Ejeren bag er en af de første til for alvor at bringe bæredygtighed ind i frisørfaget.

– Res-Res – en butik med lækkert bæredygtigt modetøj.

– Tapperiet Brus, hvor mikrobryggeriet bag også laver en lokal økologisk øl.